Beste moment om je eerste huis te kopen

M A Gx Ef X 400X400 2
Door Jungo

Bij de keuze voor een koopwoning is het verstandig om verder te kijken dan de waan van de dag. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten om te bepalen wat voor jou het beste moment is om een huis te kopen. We nemen een aantal belangrijke overwegingen door.

In de meeste gevallen heb je een hypotheek nodig, maar ook daarin zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden.

Sinds kort is het mogelijk om anderen te laten investeren in jouw woning via crowdfunding. Jungo is de eerste partij die van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een vergunning heeft gekregen om crowdfunding hypotheken aan te bieden. Het is niet zo dat je bij Jungo kunt aankloppen voor een aanvullende investering via de crowd, als je al een hypotheek hebt afgesloten bij een andere bank.

Je sluit de hele hypotheek af bij Jungo via eenzelfde acceptatiebeleid als bij reguliere geldverstrekkers, tegen een rente die vergelijkbaar is met die van andere aanbieders.Vervolgens zet je met Jungo een campagne op touw om een deel van de hypotheek (maximaal 20 procent) gefinancierd te krijgen via de crowd. Dat deel moet je binnen 8 jaar aflossen. Ondertussen profiteren investeerders van de rente, terwijl jij de totale rentekosten omlaag brengt met hun inleg.

Lees het hele artikel op Business Insider >

M A Gx Ef X 400X400 2
Jungo