Hypotheek berekenen: Waar op letten?

Rob De Negro
Door Rob de Negro

Net je huis gekocht? Gefeliciteerd! Voordat je van je huis mag genieten heb je (waarschijnlijk) een hypotheek nodig. Maar waar moet je op letten bij het hypotheek berekenen?

Hypotheek berekenen: kijk naar de kosten over de looptijd

We zijn in Nederland gewend om te vergelijken op rente. Maar doordat je aflost op je hypotheek wordt het rentepercentage lager naarmate je lening lager wordt. Maar dat rentepercentage gaat niet bij iedere hypotheekverstrekker even snel naar beneden. Dus staar je niet blind op wat je aan rente betaalt in de eerste maand, maar kijk naar de kosten over de hele looptijd. Benieuwd wat een Jungo hypotheek kost? Kijk daarvoor op deze pagina.

Bekijk ook of de voorwaarden bij je passen

Je maandlasten zijn natuurlijk belangrijk, maar hypotheken verschillen ook op voorwaarden. Mag je bijvoorbeeld boetevrij aflossen? En mag je de rente meenemen als je gaat verhuizen? Er is veel om op te letten, daarom is het verstandig om de hulp in te roepen van een hypotheek adviseur. De adviseur bekijkt samen met jou naar je financiële situatie en naar je wensen. Vervolgens bekijkt de adviseur welke hypotheek daar het beste bij past.

Rob De Negro
Rob de Negro