Investeren in crowdfunding

M A Gx Ef X 400X400 2
Door Jungo

De afgelopen jaren heeft crowdfunding een vlucht genomen. En daarmee ook het investeren in crowdfunding projecten. Het succes daarvan hangt samen met verschillende factoren; zoals de behoefte om ’sociaal’ te kunnen investeren, en ook de afnemende rente op spaarrekeningen. Wil je ook gaan investeren in crowdfunding? Dan is het goed om te weten hoe je een veilig rendement kunt behalen.

Risico goed spreiden

Spreiding is een toverwoord onder beleggers. Omdat er altijd een risico is bij investeren, is het verstandig (of zelfs noodzakelijk) om je investeringen te spreiden over verschillende projecten. Wanneer één van die projecten onverhoopt mislukt dan is de negatieve invloed hiervan relatief klein.

Bij Jungo kun je investeren in andermans hypotheek. Ook op ons platform is het dus verstandig om goed te spreiden. In onze online omgeving kun je meerdere campagnes vinden om in te investeren. Gebruik die mogelijkheid om je risico te spreiden.

Balans tussen rendement en risico

Via crowdfunding kun je op verschillende manieren investeren. In vastgoed, in (startende) bedrijven, in persoonlijke projecten, en nu ook in hypotheken…

Er zijn voor investeerders dus voldoende mogelijkheden. Maar al deze opties hebben een ander risico. De ene wat groter dan de ander. Wanneer je gaat investeren in crowdfunding is het belangrijk om je zo goed mogelijk in te lezen in het project en de kansen / bedreigingen te snappen. En op basis daarvan een balans voor jezelf te creëren tussen rendement en risico.

Want staar je vooral niet blind op een beloofd hoog rendement - daar hoort (bijna) altijd ook een hoog risico bij.

Geld dat je kunt missen

Veilig investeren in crowdfunding projecten doe je vooral met geld dat je kunt missen. Om nogmaals een goed advies te lenen uit de beleggerswereld: je moet nooit meer dan 10% van je vermogen gebruiken om te beleggen of te investeren. Zodat, wanneer er onverhoopt iets mis gaat, je niet in de financiële problemen komt. Bedenk dus goed welk geld je kunt missen en trek daar de grens. Omdat crowdfunding platformen geen inzicht hebben in jouw persoonlijke financiën, ben je hier zelf verantwoordelijk voor.

Hoeveel investeren?

Je hebt hiermee een aantal handvatten om te beginnen met investeren in crowdfunding om een veilig rendement te behalen. Nu je wilt gaan starten is de vraag dan ook hoeveel je moet gaan investeren. Dat is helaas geen vraag waar wij een antwoord op kunnen geven.

Zoals hierboven ook beschreven is dat afhankelijk van jouw persoonlijke (financiële) situatie. Bedenk in ieder geval dat je goed moet spreiden. Bijvoorbeeld: wanneer je €5.000 hebt om te investeren in crowdfunding is het beter om 10x €500 te investeren dan 2x €2.500.

Investeren via crowdfunding in hypotheken?

Help huizenkopers aan hun droomhuis en maak zelf een mooi rendement. Registreer je nu als investeerder bij Jungo >

M A Gx Ef X 400X400 2
Jungo