Jungo in Adviesbox

Vincent Smaller
Door Vincent van den Noort

Vanaf vandaag, donderdag 20 december, is de innovatieve hypotheek van Jungo beschikbaar voor iedereen die gebruik maakt van marktleider Adviesbox. Daarmee zet de hypotheekaanbieder uit Amsterdam een belangrijke stap bij het uitrollen van haar hypotheekmerk in de Nederlandse markt.

Bij de hypotheken van Jungo wordt een deel gefinancierd door particuliere investeerders, ook wel "de crowd" genoemd. Deze investeerders krijgen daarvoor een aantrekkelijke vergoeding terwijl de hypotheekklanten profiteren van een scherpe rente. "Het doorrekenen van deze hypotheek gaat net even anders dan bij een reguliere hypotheek, maar is net zo eenvoudig.", aldus Vincent van den Noort, directeur customer experience bij Jungo. "Dat stelt ook extra eisen aan de adviessoftware waarin we zijn ingebouwd. Intersoftware, de bouwer van Adviesbox, heeft dat perfect opgepakt. De adviseur kan daardoor snel en zeer nauwkeurig aan zijn klant laten zien wat een Jungo hypotheek voor hem of haar betekent."

Ook Leon van Vliet, commercieel directeur van softwarebouwer Intersoftware, is in zijn nopjes met de oplevering. “We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar de Jungo hypotheek. Mede door deze vraag hebben we de keuze gemaakt om de nieuwe hypotheekvorm van Jungo voor alle berekeningen en vergelijkingen in te bouwen in onze adviessoftware Adviesbox. Dit kostte ons wat meer tijd, maar vonden het heel belangrijk om dit in één keer en voor de volle 100% te doen.”

Instructie voor adviseurs

Adviesbox heeft een handige handleiding gemaakt voor adviseurs. Deze vind je via onderstaande link.

https://support.adviesbox.nl/portal/kb/articles/hoe-werkt-de-jungo-hypotheek

Over Jungo

Jungo is een vernieuwende hypotheekaanbieder die het mogelijk maakt om als particuliere investeerder mee te investeren in Nederlandse hypotheken. Jungo is een initiatief van IT-bedrijf Topicus en is in 2015 opgericht. Begin 2018 nam Aegon een belang in Jungo en sinds de tweede helft van 2018 is het mogelijk een Jungo hypotheek af te sluiten. Kijk ook op https://www.jungo.nl.

Vincent Smaller
Vincent van den Noort