Onze eerste hypotheek komt eraan

M A Gx Ef X 400X400 2
Door Jungo

We hebben er samen met jullie lang op gewacht. Maar het is (bijna) zover! De eerste crowdfunding hypotheek van Jungo wordt geleverd. Maar hoe gaat dat er nu precies uit zien? Hoe kun je erin investeren? En hoe kun je zelf een droomhuis financieren via Jungo? Veel vragen die we vandaag willen beantwoorden op ons nieuwe blog. Waar je overigens vanaf nu geregeld updates kunt vinden over waar we mee bezig zijn.

De eerste hypotheek

Op dit moment loopt de eerste campagne op ons platform. Dat betekent dat Jungo gestart is. Maar toch ook nog niet helemaal… we zijn namelijk begonnen op basis van invite-only; met een kleine groep investeerders testen we alles in de praktijk om zeker te weten dat het werkt zoals we het bedoeld hebben.

De eerste hypotheek is voor Ivo en Kim uit Leiden. Zij hebben een droomhuis gekocht en voeren op dit moment campagne om 20% van hun hypotheek door middel van crowdfunding te financieren. Een garantie dat ze de hypotheek krijgen hebben ze al. Maar als ze de crowd erachter krijgen, kunnen ze de hypotheekrente nog een stuk verlagen. Spannend dus!

Het is de eerste keer dat in Nederland een hypotheek op deze manier wordt opgebouwd. We zijn natuurlijk trots dat de eerste Jungo-hypotheek bijna een feit is. Zonder onze community was dat nooit gelukt!

Hoe je kunt investeren in hypotheken

Op dit moment is Jungo dus nog invite-only. Maar dat gaat snel veranderen. Binnenkort kun je als investeerder terecht op het platform om mee te investeren in hypotheken van huizenkopers door heel Nederland.

Je krijgt per campagne een transparant overzicht van de hypotheek en de huizenkopers. Zodat je precies weet waar je in investeert. Natuurlijk zijn de huizenkopers ook door alle checks gegaan zoals dat bij een bank ook gebeurt. En kunnen mensen bij ons nooit meer lenen of tegen een hoger risico dan elders.

Maar natuurlijk is er altijd een risico bij het doen van een investering. Zorg er daarom voor dat je investeringen verspreid over verschillende campagnes. Wij hebben daarnaast ook de nodige maatregelen genomen; zo hebben we een investeringsbeschermer als vangnet ingericht.

Wil je zelf een huis gaan kopen?

Naast investeren kun je bij Jungo natuurlijk ook zelf een hypotheek aanvragen. Op dit moment leveren we enkel hypotheken boven NHG. Zodra je hypotheek is goedgekeurd krijg je een campagne manager van ons toegewezen. Die gaat je helpen met het opzetten van de crowdfunding campagne op ons platform, en met het promoten daarvan. Zodat je jouw hypotheek nog net iets voordeliger kunt gaan maken.

Dit alles verloopt in eerste instantie via onafhankelijke adviseurs die Jungo meenemen in hun advies naar jou.

We houden je de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen hier. Volg ons ook op Twitter om niets te missen.

M A Gx Ef X 400X400 2
Jungo