Welkom, Menno Luiten

Vincent Smaller
Door Vincent van den Noort

Menno Luiten (46) is met ingang van 1 december de nieuwe commercieel directeur a.i. van geldverstrekker Jungo. Luiten vervulde hiervoor dezelfde functie bij branchegenoot MUNT Hypotheken. Hij was vanaf de oprichting werkzaam bij deze Haagse hypotheekaanbieder en stond zo mede aan de wieg van het succes. Daarvoor vervulde hij managementfuncties bij diverse geldverstrekkers en distributiepartijen.

Gerard Looijen, directeur Finance, Risk en Operations bij Jungo: "We denken dat we met Menno de juiste persoon in huis hebben om Jungo op een structurele manier verder te laten groeien. Daarvoor is een professionalisering nodig van onze marketing en distributie. Hij heeft bij MUNT laten zien dat hij weet wat daarbij komt kijken en we zijn daarom blij dat hij aan boord is."

Menno Luiten heeft er zin in. "Eind vorig jaar mochten wij de eerste Jungo klanten verwelkomen en we zien de aanvragenstroom nu verder op gang komen. In 2019 wil Jungo de groei verder voortzetten en daarvoor staan wat Luiten betreft alle seinen op groen. "We hebben een geweldig, onderscheidend product dat even eenvoudig als iedere hypotheek te sluiten is, het proces staat als een huis en de tarieven behoren tot de scherpste in de markt. What's not to like?"

Over Jungo

Bij de hypotheken van Jungo wordt een deel gefinancierd door particuliere investeerders, ook wel de crowd genoemd. Deze investeerders krijgen daarvoor een aantrekkelijke vergoeding terwijl de hypotheekklanten profiteren van een scherpe rente. Jungo is een initiatief van IT-bedrijf Topicus en is in 2015 opgericht. Begin 2018 nam Aegon een belang in Jungo en sinds de tweede helft van 2018 is het mogelijk een Jungo hypotheek aan te vragen. Kijk ook op https://www.jungo.nl.

Vincent Smaller
Vincent van den Noort