Jungo in Adviesbox

In Adviesbox vraag je Jungo voor je klant aan via HDN. Hieronder lees je hoe je dat eenvoudig doet.

Jungo aanvragen in 7 stappen

  1. Voer een financieringsbehoefte op zonder NHG en een LTV boven de 80%. Op tabblad "Financieringsbehoefte" voer je de 400 euro transactievergoeding op als Overige kosten, vink daarbij aan dat dit bedrag aftrekbaar is.
  2. Op tabblad “Voorstel 1” start je de vergelijker op.
  3. Kies rentevastperiode 20 of 30 jaar en hypotheekvorm "Annuïteit".
  4. Sorteer op “Totale netto lasten over looptijd”. Jungo staat dan in de meeste situaties bovenaan het lijstje (zie hieronder).

Belangrijk om te weten

Voor het tarief en voor de netto lasten over de hele looptijd hanteert adviesbox het tarief exclusief crowd korting. Bij iedere euro crowdfunding die we ophalen voor de klant gaan de maandlasten nog verder naar beneden.

  1. Kies Jungo, je krijgt dan onderstaand scherm:
  1. Let hier op: Er zit een fout in adviesbox waardoor de rentevastperiode op het “low-risk” deel op 10 jaar staat, die zet je dus weer op 20 jaar. Dit is gemeld aan adviesbox.
  2. Verder is de aanvraag via het reguliere HDN proces. Op het rente aanbod krijgt de klant overigens niet de opsplitsing in onderliggende delen te zien.

Controleer instelling lastenoverzicht

Een klein aantal adviseurs heeft een probleem gemeld met het lastenoverzicht. Je kunt dit voorkomen door te controleren dat deze instelling correct staat binnen de instellingen van adviesbox:

Onderhoud->Instellingen->Lastenoverzicht , in het blok "Verrekenen in lasten" dient dan het veld "Aflossingen hypotheek (niet zijnde: annuitair en lineair)" aangevinkt te zijn. Dit vinkje staat standaard aangevinkt, maar het kan zijn dat je het ooit hebt uitgevinkt. Zie onderstaande screenshot:

Lees ook de handleiding van Adviesbox zelf:

https://support.adviesbox.nl/p...