Privacy

Wij vinden het belangrijk dat je weet welke gegevens wij van je beheren en hoe wij daarmee omgaan.

Jungo heeft privacy hoog in het vaandel staan. Wij nemen onze verantwoordelijkheid serieus en zullen informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. We zullen je gegevens nooit met derden delen, tenzij wettelijk verplicht of noodzakelijk voor de dienstverlening van Jungo.

Dit zijn onze privacy beloftes.

  1. Wij beschermen jouw persoonlijke gegevens alsof het onze eigen gegevens zijn.
  2. Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor de doeleinden die we in dit document beschrijven.
  3. Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk om de in dit document beschreven doeleinden te bereiken.
  4. Wij verkopen je gegevens nooit aan derden.

Welke persoonsgegevens verwerkt Jungo?

Wanneer je je op onze website aanmeldt voor de nieuwsbrief of als geïnteresseerde investeerder of huizenkoper, verwerken we onderstaande gegevens van je. Uiteraard heb je de optie om je hiervoor uit te schrijven.

1. Jouw voor- en achternaam

Je naam wordt opgeslagen omdat we je graag met je eigen naam aanspreken wanneer we je een e-mail sturen.

2. Jouw e-mailadres

Wij bewaren je e-mailadres zodat we je via onze nieuwsbrieven up-to-date kunnen houden over nieuwe ontwikkelingen en je een vrijblijvende uitnodiging kunnen sturen om een Jungo investeringsaccount aan te maken zodra dat beschikbaar is.

Wanneer je een aanbod voor een hypotheek wilt ontvangen verwerken we de volgende gegevens van je.

1. Naam, adres en andere contactgegevens

Deze gegevens hebben wij nodig voor communicatie en goede vastlegging van overeenkomsten.

2. Gegevens van de woning die je wilt gaan kopen

Deze gegevens hebben wij nodig voor om te bepalen of dit onderpand voldoet aan de eisen die Jungo stelt.

3. Gegevens over je financiële situatie (o.a. inkomen, leningen, huidige hypotheek) en persoonlijke situatie (o.a. burgerlijke staat)

Deze gegevens gebruiken we om te beoordelen of we de hypotheek verantwoord aan je kunnen en mogen verstrekken.

4. Je bankrekeninggegevens

Zodat we de kosten, rentebedragen en aflossingen kunnen incasseren.

5. Je identificatiegegevens (o.a. nationaliteit, geboortedatum, BSN-nummer)

Zodat we weten wie je bent en voor het bestrijden van financiële criminaliteit.

Wanneer je bij Jungo wilt investeren verwerken we de volgende gegevens van je.

1. Naam en contactgegevens

Deze gegevens hebben wij nodig voor communicatie en goede vastlegging van overeenkomsten.

2. Je bankrekeninggegevens

Deze gegevens gebruiken we voor afgeleide identificatie en voor het ontvangen en terugbetalen (met rente) van je investeringsbedrag.

Overige gegevens die Jungo verwerkt

Wij ontvangen soms via andere kanalen, zoals e-mail of social media, persoonsgegevens waar wij niet om hebben gevraagd. Als wij deze gegevens niet (meer) nodig hebben om je te helpen, zullen we dit – voor zover technisch mogelijk – verwijderen.

Doeleinden van de gegevensverwerking

Wij verwerken jouw gegevens natuurlijk alleen als daar een goede reden voor is. Bijvoorbeeld om je een hypotheekaanbod te kunnen doen, beoordelen wij je financiële situatie. En om te mogen investeren nemen we een kennis- en ervaringstoets af. Daarbij verwerken wij je persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene wet gegevensbescherming (AVG). Je gegevens gebruiken wij verder om:

  1. Jouw gebruik van Jungo mogelijk te maken;
  2. Overeenkomsten met je aan te gaan en uit te voeren;
  3. Je te kunnen informeren over relevante producten en diensten van Jungo;
  4. Jungo te beveiligen, bijvoorbeeld tegen fraude;
  5. Marktonderzoek en anonieme statistische analyse uit te voeren om daarmee onze dienstverlening te verbeteren;
  6. Je de mogelijkheid te bieden een account bij Jungo aan te maken;
  7. Contact met je te zoeken via e-mail of telefoon wanneer dit nodig is;
  8. Te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen;
  9. Onze user experience te verbeteren en je gerichte aanbevelingen te doen.

Wij zullen je persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken dan degene die hierboven genoemd zijn, tenzij je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven of wij daartoe wettelijk verplicht zijn.

Beveiliging

Jungo neemt passende technische en organisatorische maatregelen om jouw gegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Daarnaast maken wij gebruik van SSL-certificaten voor een veilige overdracht van je gegevens en je communicatie met ons.

Jouw privacy en derde partijen

Jungo zal je gegevens nooit zomaar delen met andere partijen. We zorgen er altijd voor dat je persoonsgegevens met de grootste zorg door derden worden behandeld en dat gegevensoverdracht op een veilige manier plaatsvindt. Wij verplichten onze partners contractueel om te zorgen voor minimaal eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van je persoonsgegevens als bij ons. Wij delen je gegevens alleen met anderen als dat nodig is voor het uitvoeren van onze dienstverlening met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Dit geldt voor de volgende gevallen:

We delen alleen geanonimiseerde gegevens over de hypotheken met financiers en kopers van door ons verstrekte hypotheken. Deze partijen hebben wel het recht om ook de persoonsgegevens op te vragen en het beheer over te nemen wanneer Jungo disfunctioneert of haar activiteiten staakt.

Wettelijke verplichtingen

Wettelijke verplichtingen, bijvoorbeeld een politievordering, kunnen ons verplichten om jouw gegevens met de politie te delen.

Ook verplicht de Wet op het financieel toezicht ons om op zorgvuldige wijze kredieten te verstrekken. Daarbij staat klantbelang voorop. In dat kader delen we ook gegevens met het BKR om te toetsen of er een risico is op onverantwoorde kredietverstrekking.

Gebruik data voor het verbeteren van onze website

We gebruiken de software Google Analytics om te meten hoe onze website wordt gebruikt. Meer informatie vind je in de Privacy Policy van Google:

https://policies.google.com/privacy?hl=nl

Cookies

Jungo maakt gebruik van cookies. Cookies kunnen ook persoonsgegevens bevatten over bijvoorbeeld je surfgedrag en interesses. Bekijk onze cookieverklaring voor alle ins en outs over de cookies die we gebruiken.

Lees onze cookieverklaring hieronder.

Websites van derden

Onze privacy- en cookieverklaring zijn niet van toepassing op websites van anderen waar wij naartoe linken vanuit onze website. Beland je via een link op een website van een andere partij, vergeet dan niet om goed hun privacy- en cookieverklaring door te lezen voordat je jouw persoonsgegevens deelt.

Jouw privacy rechten

Uiteraard heb jij als gebruiker van onze website verschillende rechten met betrekking tot jouw privacy.

1. Inzien en aanpassen van jouw gegevens

Als je wilt weten welke gegevens Jungo over je heeft vastgelegd of als je gegevens wilt wijzigen dan kan je dat zelf wijzigen via de link in de e-mail die je bij je inschrijving hebt ontvangen. Heb je deze e-mail niet meer? Neem dan contact met ons op via hello@jungo.nl.

2. Verwijderen van jouw gegevens

Je hebt het recht om vergeten te worden (“the right to be forgotten”). Je kunt zelf je gegevens bij Jungo verwijderen door je uit te schrijven via de link in de e-mail die je bij je inschrijving hebt ontvangen of de link die onderaan iedere mail staat die je van ons ontvangt. Heb je geen e-mail meer? Neem dan contact met ons op via hello@jungo.nl.

Wanneer je nog lopende campagnes, uitstaande obligaties of een nog lopende hypotheek hebt is het niet mogelijk om je account te verwijderen. Dat kan wel na het verstrijken van de bewaartermijnen die gelden voor het verwerken van persoonsgegevens in het kader van de leningovereenkomst of obligatieovereenkomst. Deze termijnen zijn:

  • Bij een leningovereenkomst (hypotheek): 7 jaar na aflossing
  • Bij (een aanvraag voor) een renteaanbod voor een hypotheek (zonder leningovereenkomst): 2 jaar na de aanvraag of het aanbod
  • Bij een obligateovereenkomst: 5 jaar na aflossing

Na het verstrijken van de bewaartermijn zullen wij je gegevens wissen.

Heb je een klacht?

Het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen wanneer je niet een van je privacy rechten wil uitoefenen, maar een klacht wil indienen over iets waar je niet tevreden over bent. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om bij de Autoriteit Persoonsgegevens aan te kloppen, de Nederlandse waakhond van de privacywetgeving.

Kan dit Privacy Statement worden gewijzigd?

Ja. Door nieuwe wetgeving of andere omstandigheden zullen wij onze privacyverklaring zo nu en dan aanpassen. Wijzigingen maken we bekend via onze website.

Hoe kan ik Jungo bereiken?

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over dit statement dan kan je via de onderstaande contactgegevens contact met ons opnemen.

Bedrijfsnaam

Jungo B.V.

Adres

MediArena 2

1114 BC Amsterdam

E-mailadres

hello@jungo.nl

KVK-nummer

64795993

Website

https://www.jungo.nl

Wat zijn cookies en hoe gebruikt Jungo ze?

Cookies zijn tijdelijke tekstbestanden die je computer, tablet of smartphone bewaart wanneer je onze website bezoekt. Cookies zijn niet allemaal uit hetzelfde deeg gebakken. Jungo gebruikt drie varianten: functionele, analytische en marketing cookies. Functionele cookies worden door Jungo geplaatst om jouw instellingen op te slaan. Onze analytische cookies zijn van Google Analytics en deze gebruiken we om te meten hoe je de website gebruikt. Met de marketing cookies meten we hoe succesvol onze advertenties zijn. Als je geen cookies accepteert dan worden de marketing cookies niet geplaatst.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je geïnformeerd over deze cookies.

Welke cookies gebruikt Jungo?

  • Cookie voorkeuren (functioneel)
  • Intercom (functioneel)
  • Google Analytics (analytisch)
  • Facebook (marketing)
  • Twitter (marketing)
  • Linkedin (marketing)

We gebruiken de software Google Analytics om te meten hoe onze website wordt gebruikt. De informatie die Google verzameld wordt geanonimiseerd. Je IP-adres wordt niet meegegeven. Hiervoor hebben wij een verwerkersovereenkomst met Google Analytics gesloten, inclusief een addendum dat voorziet in de vereisten van de GDPR (AVG).

Meer informatie vind je in de Privacy Policy van Google: https://policies.google.com/privacy?hl=nl

Cookies verwijderen of weigeren

Na de houdbaarheidsdatum worden cookies automatisch van je computer verwijderd. Het is mogelijk om cookies zelf handmatig te verwijderen of het opslaan van cookies op je computer uit te schakelen. Dit doe je via de instellingen van je browser. Selecteer de hulpfunctie van je browser (de F1-knop op je toetsenbord) of bekijk de hulppagina’s van Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Internet Explorer om te zien hoe dit in zijn werk gaat.